Atakent / Ümraniye / İstanbul
Atakent Mah. Dicle Cad. No:27/1

Whatsapp Hattı
+90 552 246 92 34

Çalışma Saatlerimiz
09:00-19:00

Mantar Tedavisi | Ella Güzellik ve Akademi

Diğer adı Onikomikoz olan mantar enfeksiyonu sadece kozmetik bir sorun değildir. Mantar enfeksiyonu tırnağın yapısını bozarak kalınlaşmasına ve sertleşmesine aynı zamanda ayakta kötü kokuya da neden olur.


Tırnak Mantarının Oluşumunun Sebepleri;

  • Dar ayakkabı kullanımı,
  • Tırnak yaralanmaları ve bu yaralanma sonucu organizmaların yerleşmesi,
  • Havuz ortamları, halı saha tesisleri soyunma ve duş odaları,
    Deri mantarının tırnağa bulaşması,
  • Ortak kullanılan terlik, tırnak makası, havlu vs.,
  • Sağlıksız ortamlarda yapılan manikür ve pedikür


Tırnak Mantarının Yayılma Süreci

Mantara yakalanan tırnaklar önce renk değiştirir daha sonra kalınlaşmaya başlar ve tırnak uçları çatlamaya başlar. Tırnak mantarı görselliğin dışında sağlığı da olumsuz yönde etkileyerek ölümcül sonuçlara dahi sebebiyet verebilir. Tırnak mantarı bakımı uzman kişilerce yapılmalıdır.


İyileşme Süreci

Kalınlaşan tırnaklar inceltilir kesilir ve mantar önleyici solüsyonlar iyileşme süresince kullanılır. Bakım acısız ve ağrısızdır. Seans sonunda hasta günlük hayatlarına döner. İyileşme süreci uzundur. 6-8 ay kadar bakım yapmakla beraber rahatsızlığın tamamen ortadan kalkması 1 veya 1,5 yıl sürer.

Mantarlı tırnakların ,kalınlaşmış tırnaklardan farkı çok belirgindir.Öncelikle, hissedilir ciddi bir kokusu olur ,tırnağın altında sık-sık tırnak boşalması görülür, mayalı veya küflü olmasına göre yapısal değişiklikler saptanır.

Bu tip tırnakların bakımlarında özel freze cihazlarıyla tırnaktaki mantarlı kısım kavite edilir(tırnaktan arındırılır) ve mutlaka sabah-akşam topik(üstten) kullanımıyla gerekli kremin kullanılmasına devam edilmelidir (Mantar sporları 12 saatte bir bölünürler ve dolayısıyla ürerler).

Podoloğun uygun göreceği zaman aralıklarıyla(ortalama 30 ila 60 gün arasında bu süre hastanın yaşına ve doğal olarak tırnağının uzama süresiyle doğru orantılıdır.Genç hastalar daha sık ,ileri yaştaki hastalar daha seyrek ziyaretlerle) bakımı sıkı bir rejimle takip etmeli ve bakıma başladıktan ortalama 45 gün sonra tırnağın dip tarafından temiz tırnağın geldiği gözlenmelidir.

Unutulmaması gereken en önemli husus, tırnağımızın 3 katmandan oluştuğu ve mantarın bu katmanların arasında yaşamakta olduğudur. Mantar canlı ve zekası olan bir mikroorganizmadır.Kendi hayatını sürdürmek için bedenimize yerleşmiştir. Bizim tırnağımızın en üst katmanina hiçbir zaman dokunmaz o katmanı kendisine siper-çatı olarak kullanır ve onun altında üreyip çoğalır.

Bundan ötürüdür ki kendisine ait siperi olan bir mikroorganizmayı, tırnak mantarını, hastalar uzun yıllar doktorların verdiği ilaçları kullanırlar ve bir şifa göremezler.Diğer şifa görülememesinin nedeni ise dünyada bilinen 2500 çeşidin üzerinde mantar çeşidi vardır maalesef kullanılan ilacın mantarın o çeşidine iyi geleceği soru işaretleri barındıran bir konudur.

Hastalar, bizlere geldiğinde biz o en üst katmanı tırnağın üzerinden açar ve direkt mikroba çok ciddi bir darbe vururuz. İlerleyen günlerde mikrop üstünü tekrar kapatacaktır bunu içindir ki 30 ila 60 gün arasındaki sürede sizlerin tekrar bizlere gelmesi gerekmektedir. Eğer ki hasta da sözkonusu mantar kremini sabah ve aksam olmak kaydıyla kullanırsa bu hastalıktan kurtulmak kesinlikle mümkün olacaktır.


Tırnak Mantarı Bakımı :

Tırnağın şeklini ve görüntüsünü bozan, bazı durumlarda ise kokuya sebep olan tırnak mantarı, sıklıkla deri mantarının tırnağa bulaşmasıyla ortaya çıkar. Bu bulaşma doğrudan yayılım yoluyla olabileceği gibi, mantarlı bölgenin kaşınması yoluyla el tırnağına, oradan da başka yerlere bulaşabilir.

Tırnak mantarı sağlık problemi olmasının yanı sıra tırnağın görüntüsünü de bozan kozmetik bir sorundur. Tırnağın uç kısımlarının çatlaması ve kalınlaşması, bazen de tırnağın uç kısmından un gibi dökülmesi şeklinde yakınmalara yol açabilen tırnak mantarı, ayrıca tırnak üzerinde farklı biçim ve renklerde çizgilenme, renk değişiklikleri ve tabaka halinde kalkmaya sebep olabilir.

Tırnak mantarları görüntü olarak, tırnak ya da parmakta travma ya da farklı bir hastalık sonucu oluşan belirtilerin yanı sıra tırnağın yapısal bozukluklarına benzeyebilir. Tırnak mantarı ilerledikçe tırnak kalınlaşır ve şekli bozulur. Bazı durumlarda özellikle tırnak yatağına yakın bölgelerde ağrı hissedilebilir. Mantar tırnak köküne doğru ilerleyip sürekli hale gelebilir.